U HEBT EEN VRAAG?

In een verkiezingsprogramma staat natuurlijk van alles, maar specifieke onderwerpen of antwoorden op zeer gerichte vragen kunnen soms ontbreken. En daarom deze rubriek.

U mag ons alles vragen en we geven er een eerlijk antwoord op. Als het maar wel met Almeerse zaken en politiek van doen heeft; de landelijke en wereldlijke spanningen en problemen vinden we een maatje te groot.


Over binnendijkse jachthavens...

Hoi. Heeft Ap/Opa een mening of visie over de binnendijkse jachthaven(s) die men zou willen plaatsen bij de Noorderplassen?


 

Ja, we hebben een mening over toerisme in haar algemeenheid. Die zou je moeten willen bevorderen want het brengt inkomsten en banen. Maar…

Tegelijkertijd moet je de tering naar de nering zetten, dus niet meer geld uitgeven dan je hebt. Als men zo’n faciliteit voor toeristen en booteigenaren zou willen realiseren, zou die daarom door een ondernemer moeten worden bedacht, gefinancierd en gebouwd. Maar dan kom je op het volgende…

 

Weer tegelijkertijd moet je wat je wel aan geld hebt allereerst investeren in de bestaande stad en de reeds aanwezige inwoners.

Daarnaast moet je ook, waar dat kan, natuur ontzien. Dat wordt al lastig als we een paar duizend huizen bij moeten laten bouwen voor woningzoekenden, dus kijk je tegen een complex gegeven aan.

 

Dus: we hebben het geld eenvoudigweg niet om aan zulke projecten te investeren. Bovendien hebben we al een flinke jachthaven in Poort.

Dan dus eerst de bestaande stad. Dat betekent dat geld, te veel geld, uitgeven aan de aanleg zo’n binnendijkse haven onze prioriteit daarom alleen al niet heeft.

Dan moet je altijd bezien hoe het met het woongenot van huidige inwoners zit en in hoeverre dat negatief beïnvloed wordt door een idee.

En tot slot het behoud van natuur- en recreatiegebied. Daar moet je zo zuinig mogelijk mee omgaan.

 

Op een rijtje geplaatst, leveren die afwegingen dus ‘nee’ op; we zijn er geen voorstander van.